La coca de recapte és una coca salada d'hortalisses escalivades, típicament mediterrània. Als Països Catalans s'elabora des de molt antic, tan al Principat com a les Illes i al País Valencià, des del Segrià fins l'Alacantí. Germanes de la coca de recapte catalana es poden considerar la pizza napolitana i les altres variants de coques italianes, turques, àrabs i magribines. La recepta que presento pot tenir moltes variants segons si la massa de pa és gruixuda o prima, i segons els ingredients. Entre les hortalisses podrem triar el pebrot vermell o el verd, l'albergínia, el carabassó, la ceba, el tomàquet... Entre els salaments podem optar per l'arengada, els seitons, els ganyims... Entre les carns podem escollir les diferents butifarres, els lloms i altres carns, normalment de porc. També podem optar per posar-hi només vegetals i donar-li un toc picant. Ingredients per a la massa: 250gr. de farina 3 cullerades d'oli d'oliva 1/2 got d'aigua tèbia ...