La recepta: Sopa de rap
Ingredients per a sis persones: - Un cap de rap fresc de quilo i mig - Un parell de cebes tendres grosses - Dos alls tendres - Dos alls morats - Una nyora seca - Oli d'oliva verge extra d'olives arbequines - Tres tomàquets madurs que facin bona olor - Brins de safrà - Sis llesques de pa sec, que sigui de forn - Un raig de vi blanc, que sigui del bo - Cinc litres d'aigua de mina - Sal de mar Preparació: En una olla es bull el cap del rap en l'aigua fins que estigui cuit i prou. Es cola el brou i es deixa refredar el cap en una safata. Un cop fred se separen els ossos de la carn i les gelatines. En una paella amb oli es doren els alls morats, que no es cremin. S'hi afegeix la ceba tendra tallada petita, els tomàquets ratllats i els alls tendres talladets. Es cou tot a foc lent fins que el sofregit estigui ben confitat. S'hi posen llavors els brins de safrà i la polpa de la nyora, que haurem posat en remull una hora abans. S'esmicolen les llesq...