Entrades

杂碎 Chop Suey

Imatge
The origin of this food is Chinese and American. Literally meaning a mixture of pieces. It is a fast food cooked in the wok for Chinese miners in the United States. Ingredients for 4 people: - Half colleague - lean pork meat - Mushrooms - Salt - Curry - Soy sauce - Oil Preparation: Cut the cabbage, meat and mushrooms into small pieces. Put the wok or frying pan and add a splash of olive oil, curry and soy sauce. Put the meat, mushrooms and cabbage. Stir until cooked. Accompanied by boiled rice.

Quiche Lorraine à la catalane façon

Imatge
Ingrédients: - 150 grammes de farine de blé - Une petite tasse d'huile d'olive - Une pincée de sel - 2 oeufs - Un verre de lait - 150 grammes de poitrine de porc fumé - 150 grammes de fromage à fondre Procédure: Préparer une pâte avec un peu de lait, la farine et l'huile jusqu'à ce qu'ils s'en tenir dans leurs mains. Mettre la pâte dans un moule ci-dessous et mettez au four à 200 degrés pendant 5 minutes. Il battre les oeufs et le verre de lait et a mis une pincée de sel. Coupez le lard et le fromage en cubes et mélanger avec le mélange. Verser sur le tout et cuire la pâte dans la moitié encore mettre au four pendant quinze minutes jusqu'à cuisson complète. Vous pouvez l'accompagner d'un rouge D.O. Montsant (Catalogne)

La recepta: Sopa de rap

Imatge
Ingredients per a sis persones: - Un cap de rap fresc de quilo i mig - Un parell de cebes tendres grosses - Dos alls tendres - Dos alls morats - Una nyora seca - Oli d'oliva verge extra d'olives arbequines - Tres tomàquets madurs que facin bona olor - Brins de safrà - Sis llesques de pa sec, que sigui de forn - Un raig de vi blanc, que sigui del bo - Cinc litres d'aigua de mina - Sal de mar Preparació: En una olla es bull el cap del rap en l'aigua fins que estigui cuit i prou. Es cola el brou i es deixa refredar el cap en una safata. Un cop fred se separen els ossos de la carn i les gelatines. En una paella amb oli es doren els alls morats, que no es cremin. S'hi afegeix la ceba tendra tallada petita, els tomàquets ratllats i els alls tendres talladets. Es cou tot a foc lent fins que el sofregit estigui ben confitat. S'hi posen llavors els brins de safrà i la polpa de la nyora, que haurem posat en remull una hora abans. S'esmicolen les llesq...

Multiculturalitat i cohesió social La cultura popular com a instrument

Imatge
Fotografia: Gent als carrers de Tartous (Síria) escoltant les explicacions de la cercavila de gegants i bastoners catalans el 2008. Índex 1. Multiculturalitat i canvi • La multiculturalitat: un fenomen nou? Estrats, grups i col•lectius: categories socials en un mateix sistema de diferències i identificacions. • Les microcultures internes • Immigració: integració, assimilació, mestissatge. • La corporalitat com a preventiu: el coneixement de l’altre. • La immigració com a realitat heterogènia. Els nous sistemes de diferències • Immigració, família i cohesió social 2. La festa com a eina de construcció simbòlica d’un sistema de semblances • La festa urbana: de les pràctiques festives a l’enginyeria festiva. Les festes “multiculturals”. Etnificació i etnocentrisme. • La festa com a reflex de la vida social. La sociabilitat • La funció de dinamització social de la festa. La participació • La festa com a parèntesi i catarsi. La puntual anulació simbòlica de l’ordre. La repre...

Contes càustics: El Metro

Imatge
Havia de ploure. Ho sabia del cert perquè li tornava a fer mal aquella part del cos que, tot just feia un any, no sabia ni que existia. El metro era ple de gom a gom i amb prou feines podia aguantar-se dret. S’havia apuntalat entre l’esquena ampla d’un caribeny i el que semblaven els darreres d’algú a qui no gosava mirar per no haver de girar-se. - Pròxima estació: Sagrera El puntal del davant es movia, i tota aquella massa humana que omplia el vagó semblava anar al compàs. Com un magma, una riauda de gent va sortir en obrir-se la porta. Empès, i sense poder-ho evitar, es va trobar a l’andana davant les mirades de tota la gent que empenyia per entrar al vagó. - Dispensi, perdó... Va haver de fer cua per tornar a entrar. Ara era més ple, i semblava impossible. Els peus, que amb prou feines li arribaven a terra, el mortificaven amb una cremor bategant. La dona que ara tenia al seu davant s’havia posat massa colònia. Aquella olor empalagosa es barrejava amb la fortor d’humanitat q...

La recepta: Panades de carn

Imatge
Com que per Nadal mai no fem curt, i sovint queda carn d'olla i pit de pollastre rostit, us proposo una bona manera d'aprofitar les carns. Només cal psar-hi imaginació. Les panades són un dels menjars més mediterranis que hi ha. Antics com la gent, són tan bones fredes com calentes. Ingredients: - Restes de la carn d'olla de l'escudella de Nadal - Restes del pollastre rostit de Nadal - Farina de blat - Ceba - Llet de vaca - Oli d'oliva verge extra d'arbequines - Aigua de mina - Nou moscada - Pebre negre - Sal de mar - Sucre Procediment: Es piquen les carns en una màquina de trinxar (pollastre, gallina, pilota, butifarra, orella..., el que hi hagi). En una paella ben gran s'hi posa oli bo i es fregeix ceba ben talladeta. S'hi tira nou la moscada ratllada, el pebre negre i la sal. S'hi afegeix el picat de carn ben desfeta, s'hi posa un got de llet i dues cullerades de farina. Es remena constantment amb una forquilla de fusta vigila...

Felicitat 2011