Gall amb naps

Una variant econòmica, per temps de crisi, de la recepta tradicional de l'oca guarnida amb naps, estesa pel nord del Principat de Catalunya i per Occitània des de fa centúries.





Ingredients:
  • Un gall gran
  • Tres quarts de quilo de naps
  • Una presa de xocolata negra 70% de cacau
  • 15 avellanes
  • 5 nous
  • 1 ceba gran
  • Sal de mar
  • Oli d'oliva arbequina verge extra 
  • Nou moscada
  • Vi negre
Es talla el gall a octaus i es rosteix en una cassola. Es pelen i es tallen a daus els naps i la ceba i es couen amb poc oli. Es fa una picada amb les avellanes, les nous i la xocolata. Es cobreix el tall i les hortalisses amb aigua i vi i s'hi afegeix la picada i la nou moscada ratllada. S'hi tira la sal i es tapa, a foc lent, durant mitja hora llarga. Es pot acabar al forn fins que estigui al punt de daurat.
S'acompanya d'un vi negre DO. Terra Alta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Poema de Tots Sants

Carme