Sa recepta: Arròs brut mallorquí
Ingredients per a 10 persones:
- Mitja gallina
- Mitja ànega (ànera)
- 3 colomins
- 300 grams de costella de porc
- 300 grams d'ous i ouera de gallina
- 150 grams de fetges de pollastre
- Una sípia gran
- 300 grams d'escamarlans
- 300 grams de galeres
- 300 grams de cananes
- 5 alls tendres (tenres)
- 5 alls morats
- 5 pebrots verds
- 2 pebrots vermells
- 6 cebes tendres
- 5 tomaquets madurs que facin olor
- 300 grams de pèsols tendres pelats
- Mig manat de julivert (juevert)
- Una culleradeta de pebre negre (prebe bo) en pols (mínim)
- Mitja culleradeta de canyella en pols
- Un quart de culleradeta de clavell d'espècies en pols (màxim)
- Oli d'oliva verge extra d'olives morisques (arbequines)
- 5 litres d'aigua de mina.
- 15 tasses d'arròs bomba de l'Albufera de Sa Pobla.
- Sal de mar
Preparació:
En un gran calderó es rosteixen les carns a trocets petits. S'escalden els ous i les oueres, a poc a poc i a foc baix, en un pot a part per a que no es rebentin. La sal es posa en cada moment per a anar corregint si convé. Es rosteixen els escamarlans, les galeres, la sípia (sense la tinta, però amb la salsa) i les cananes a trocets petits. En el mateix oli es fa el sofregit amb els pebrots, la ceba i el tomàquet tallats petits. En una fusta, es trinxen els fetges de pollastre, els alls i el julivert. S'aboca l'aigua bullent al calderó amb els pèsols, les oueres, la picada de fetges, alls i julivert i tots els rostits. Es deixa que bulli tres quarts d'hora i s'hi tiren les espècies. Es rectifica de sal. L'arròs es tira un quart d'hora abans d'apagar el foc. Si havent abocat l'arròs es presenten més convidats, no hi tireu més arròs, tireu-li més pebre!
Es presenta a taula acompanyat de platets amb mitges llimones, naps, raves i pebrots verds a talls llargs.
S'acompanya de vi negre de Llubí. De postres cacahuets poblers (cocovets), taronges, mandarines i ensaimada. De licors herbes seques i dolces, palo i caçalla.
Visca Sant Antoni!
- Mitja gallina
- Mitja ànega (ànera)
- 3 colomins
- 300 grams de costella de porc
- 300 grams d'ous i ouera de gallina
- 150 grams de fetges de pollastre
- Una sípia gran
- 300 grams d'escamarlans
- 300 grams de galeres
- 300 grams de cananes
- 5 alls tendres (tenres)
- 5 alls morats
- 5 pebrots verds
- 2 pebrots vermells
- 6 cebes tendres
- 5 tomaquets madurs que facin olor
- 300 grams de pèsols tendres pelats
- Mig manat de julivert (juevert)
- Una culleradeta de pebre negre (prebe bo) en pols (mínim)
- Mitja culleradeta de canyella en pols
- Un quart de culleradeta de clavell d'espècies en pols (màxim)
- Oli d'oliva verge extra d'olives morisques (arbequines)
- 5 litres d'aigua de mina.
- 15 tasses d'arròs bomba de l'Albufera de Sa Pobla.
- Sal de mar
Preparació:
En un gran calderó es rosteixen les carns a trocets petits. S'escalden els ous i les oueres, a poc a poc i a foc baix, en un pot a part per a que no es rebentin. La sal es posa en cada moment per a anar corregint si convé. Es rosteixen els escamarlans, les galeres, la sípia (sense la tinta, però amb la salsa) i les cananes a trocets petits. En el mateix oli es fa el sofregit amb els pebrots, la ceba i el tomàquet tallats petits. En una fusta, es trinxen els fetges de pollastre, els alls i el julivert. S'aboca l'aigua bullent al calderó amb els pèsols, les oueres, la picada de fetges, alls i julivert i tots els rostits. Es deixa que bulli tres quarts d'hora i s'hi tiren les espècies. Es rectifica de sal. L'arròs es tira un quart d'hora abans d'apagar el foc. Si havent abocat l'arròs es presenten més convidats, no hi tireu més arròs, tireu-li més pebre!
Es presenta a taula acompanyat de platets amb mitges llimones, naps, raves i pebrots verds a talls llargs.
S'acompanya de vi negre de Llubí. De postres cacahuets poblers (cocovets), taronges, mandarines i ensaimada. De licors herbes seques i dolces, palo i caçalla.
Visca Sant Antoni!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada