Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de març 7, 2010

La recepta: El xató, les anxoves i altres saladures

Imatge
En temps de Carnaval i de Quaresma, una amanida pròpia de les comarques del Garraf i del Penedès que pot integrar la mar salada i la muntanya que ja anuncia les acaballes de l'hivern: el Xató. De passada una recepta fenícia mil·lenària a Catalunya: les anxoves i una saladura mediterrània típica de Ctera i del País Valencià: el "polp"

Ingredients:
- Escarola
- Bacallà esqueixat
- Sorra de tonyina en salmorra
- Anxoves
- Olives mortes
- Salsa d'ametlles (romesco)

Procediment:
En una palangana gran es talla, petita i amb tisores, neta i eixuta, la part més blanca de l'escarola.
S'hi barreja bé la salsa d'ametlles o romesco de manera que les fulles de l'escarola quedin ben "pringades" de la salsa.
S'hi afegeixen el bacallà esqueixat, les anxoves i la sorra de la tonyina tot dessalat prèviament en aigua. També s'hi posen les olives mortes.
Es presenta el Xató resultant en una plàtera gran a taula.
S'acompanya el xató de truites div…