Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de febrer 11, 2010

Carnaval, la festa invisible

Imatge
Parlar dels origens del Carnaval no és parlar només de festa, és
parlar de religió. La seva dimensió i presència en llocs distants del
planeta, com també la seva relació amb altres festes de l’hivern, ha
portat els estudiosos de la mitologia popular a situar el seu origen en
un temps molt remot. Segons aquestes teories les històries sagrades
de l’antigor, les contalles de les gestes dels déus dels pobles vençuts
passarien a formar part de la temàtica oculta de contes i llegendes, i
es farien presents a les festes que tot poble recrea com a expressió
simbòlica de la seva memòria col•lectiva.
Els déus del poble vençut solen ser oficialment dimonis pels qui
detenten el poder de nova planta. Així és com les exterioritzacions de
la religió vençuda han estat reprimides amb la màxima cueldat al
llarg de la història, i només han estat permeses les adaptacions
edulcorades que la religió dels vencedors hagi pogut autoritzar.
Febrer és el mes central del Carnaval, i la festa coincideix amb la
d…

La recepta: Coca de llardons

Imatge
Avui Dijous Gras comença el Carnaval i les pastisseries són plenes de coques de llardons. Aquí en va una recepta casolana i fàcil:

Ingredients:
- 1 làmina de pasta pasta de full (es pot trobar ja preparada a la botiga)
- 50 gr. de pinyons
- 50 gr. de sucre blanc
- 50 gr. de llardons o morro de porc fregit

Preparació:
Un cop descongelada la massa s'estén damunt del marbre amb un corró tirant-hi farina per a que no s'enganxi. Es trituren bé els llardons fins a fer-ne una pols fina. S'hi posen els llardons triturats damunt la massa i es plega amunt i avall fins a tapar els llardons. Es treballa amb el corró. Es posa la massa estesa damunt la plata del forn, s'hi fan uns petits talls pel volt de la coca i s'omple de sucre i pinyons pel damunt. S'enforna fins que puja el full i es doren el sucre i els pinyons.
La coca es pot acompanyar amb una bona malvasia de l'Hospital de Sitges.