Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 26 de gener de 2010

Sa recepta: espinagada d'anguila mallorquina


Per la nit de Sant Antoni a Sa Pobla (Pla de Mallorca)és tradició fer aquesta exquisida panada gran que anomenam espinagada.

Ingredients del farcit:
- 2 manats d'espinacs frescos
- 1 manat de ceba tenra (tendra)
- 1 anguila no gaire gruixada (grossa)
- 200 gr. de grans de pèsols frescos
- 1 culleradeta de pols de prebe bo (negre)
- 1 culleradeta de pols de prebe vermell covent (picant)
- 2 grans d'all tenres
- Un bon raig d'oli d'oliva
- Una culleradeta de sal de mar

Ingredients de la massa:
- 50 gr. de saïm de porc (llard)
- 50 cl. d'oli d'oliva verge d'olives morisques (arbequines)
- 700 gr. de flor de farina de blat
- 50 cl. de llet de vaca
- 1 culleradeta de sal de mar

Procediment:
Damunt del marbre es prepara la massa fent un volcà amb la farina, bo i mesclant l'oli, la llet, la sal i el saïm tebi. S'ha de treballar una estona.
S'estén ben fina la massa de la panada i es farceix amb les verdures crues tallades ben fines i trempades (amanides) amb l'oli, la sal i ses espicis (espècies). S'hi posa s'anguila al centre amb espina i tot.
L'espinagada es tanca com un sobre de cartes, volta i volta a cada costat.
S'enforna a 200º C fins que la massa sigui ben cuita.
Un bon vi de Binissalem hi anirà bé per acompanyar s'espinagada.