Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 9 de gener de 2010

La recepta "Gallina amb olives"


Ara que ha nevat al Priorat em sembla un bon moment per donar a conèixer una recepta de la cuina prioratina: la gallina amb olives.

Ingredients:
- Una gallina grossa a octaus
- 4 cebes mitjanes
- 250 gr. d'olives arbequines
- 3 branques d'api
- 2 naps
- 1 xirivia
- 3 pastanagues
- Oli d'oliva verge extra d'arbequina (D.O. Siurana)
- Una copa de vi negre ranci de raïm de garnatxa (D.O. Montsant)

Procediment:
Es bull la gallina en una olla gran amb les herbes pel caldo: l'api, una ceba, la xirivia, els naps i les pastanagues. Un cop estigui ben tova es retira del caldo.
En una cassola de terra es tira un bon raig d'oli d'oliva verge extra d'arbequina. Es talla la ceba a juliana i es sobregeix, volta i volta. S'hi tiren les olives i la gallina i es cobreixen amb el vi negre i el caldo de bullir la gallina (també podeu aprofitar els naps).
Es deixa que faci la xup-xup fins que es redueix el suc. S'acaba el plat posant la cassola al forn i daurant la gallina.
De primer plat es pot aprofitar el caldo fent una sopa de galets.

Vins:
S'acompanya el plat amb un bon vi negre de la D.O. Montsant

Bon profit!