Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 5 de febrer de 2010

La recepta: Escabetx de verat


Segons Joan Coromines la paraula escabetx vindria directament del mot arabopersa sikbaj, que vol dir "estofat de vinagre". Als Països Catalans n'hi ha diverses varietats: d'aviram de caça, com la perdiu, la guatlla la llebre o el conill boscà, o de peix. Avui us el proposo d'un peix que es troba fàcilment al mercat i que encara es pesca salvatge: el verat.

Ingredients:
- 5 verats grans
- Farina
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre de vi
- Aigua
- 2 fulles de llorer
- Orenga
- 6 grans d'all
- Sal de mar
- Nyora o pebre vermell dolç

Preparació:
Netejem els sis verats ben frescos: treiem el cap, la cua i la tripa cuidant de deixar intactes els ous o els lletons si els tinguéssin.
Enfarinem, salem i fregim el peix en una paella amb l'oli calent.
Tirem els alls pelats i tallats pel mig, el llorer i l'orenga.
Un cop tot ben fregit, sense que els alls es cremin, s'hi posa el pebre vermell o les nyores, que tampoc s'han de cremar, s'hi aboca un bon raig de vinagre i una mica d'aigua i es rectifica de sal.
Deixem fer la xup xup fins que es redueixi el suc una mica.
L'endemà és encara més bo, fred o bé calent.
Un bon vi negre de raïm d'ull de llebre li anirà bé.

1 comentari:

  1. Hola Pep, molt interessant el teu Blog.
    ¿Com va sortir l'acte d'ahir diumenge? La Cristina i jo hi voliem anar, però ens vam trobar l'avinguda tallada per la fira, i com anavem justets de temps, al final no vam poder arribar-hi.
    M'imagino que els tambors de Barranquilla i les arepes de Veneçuela van triomfar...
    Apa, salut!
    Giovanni

    ResponElimina