Entrades

La Rúa del Carnaval de Barcelona de 1898

Imatge
La Rúa del Carnaval de Barcelona de 1898 Publish at Calaméo or browse others.

Bacallà amb camagrocs

Imatge
Ingredients: Un bacallà fresc de 2 kg. Mig quilo de camagrocs frescos Farina de blat Una ceba grossa de Figueres Dos tomàquets madurs Sal de mar Oli verge d'olives arbequines Vi blanc de Batea Procediment: Es treu el cap i l'espina del bacallà i es talla a bocins de ració. Amb el cap i l'espina es fa un brou. En una paella amb l'oli bullent es fregeix el bacallà enfarinat i salat. Es retira el peix i es posa en una cassola de terra. En el mateix oli de la paella es sofregeixen la ceba i el tomàquet ratllats. Un cop estigui a punt de confitura, s'agafa es sofregit amb una espumadora i es posa damunt del peix en la cassola. En l'oli restant es couen els camagrocs ben nets de terra i molsa. S'aboca tot a la cassola i es cobreix amb el brou de peix i una copeta de vi. Es rectifica de sal i es posa la cassola al forn a 200ºC durant 15 minuts. S'acompanya de vi blanc de Batea.

Exposició "Gitanos, la cultura dels rom a Catalunya"

L'exposició es va presentar l'any 2006 al Museu Etnològic de Barcelona. Avui hi ha una versió itinerant a la Fundació Catalana de l'Esplai.

Posta de sol al Priorat

La Col·lecció etnogràfica d'Oulet M'Taà

La Col·lecció etnogràfica d'Oulad M'Taà Publish at Calaméo or browse others.

El Masroig jaciment paleontològic

Tradicionàrius 1988: el video

Imatge
http://www.youtube.com/watch?v=T798JYWt6DY