Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: d’abril 20, 2020

Sant Jordi a Alcoi anys 50

Imatge
Fotografies de l'Arxiu Fotogràfic del Museu Etnològic i de Cultures del Món de Barcelona (MUEC) de la festa de Sant Jordi dels anys 1950.

Poesia de confinament: Abril! - Sant Jordi 2020

Imatge
Abril A l'ampit de ma finestra ha piulat un tallarol, ha aixecat amunt sa testa i després ha alçat el vol El seu cant ha fet la festa de pinsans i abellerols, de moixons i caderneres, dels falciots i els oriols Mes ai! ara a dins de casa, com que no convé sortir, sento més que mai com passa el millor temps, i és aqui! Llum d'abril del bon Sant Jordi, que les roses fas florir, digues al solet que miri una estona cap a mi Josep Fornés, 23 d'abril de 2020

Poesia de confinament: Rams!

Imatge
Rams ! Primavera, ja has florit? quan ho facis, fes un crit. Fes venir les orenetes amb ses ales morenetes quan el sol se'n vagi al llit. I que xisclin les falcilles, que amb son vol retallin l'aire anunciant que ja ets aquí. Sant Josep, volem fogueres! Rams i palmes ben guarnits. Jo aquest any no he pas eixit, més per seny que per delit, que plantem cara amb empenta a una pesta molt dolenta que ens tenalla dia i nit.  Gent a casa, gent al llit, mans que piquen a les vuit. Són l'ofrena a les valentes que fan feina a les palpentes amb la ciència dels ardits.  Cel d'atzur, net i polit, ple d'estrelles en la nit, amoretes que algun dia somniarem quan bufi l'aire, son alè ens farà profit. Sant Josep, volem fogueres! Rams i palmes ben guarnits! Tornaran les orenetes amb ses ales morenetes quan el sol hagi sortit!