Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de maig 26, 2011

La recepta: Mandonguilles amb sípia

Imatge
Aquesta recepta de cuina tradicional catalana de mar i de muntanya és un plat contundent genuinament mediterrani. Els plats de sípia estofada es coneixien ja a l'antiguitat clàssica. Grecs i romans eren mestres en l'elaboració de plats especiats i sucosos. La cuina medieval catalana també va mantenir el refinament i l'excel·lència a taula.

Ingredients per a quatre persones:
Dues sípies mitjanes
250 grams de carn picada de porc
250 grams de carn picada de vedella
Molla de pa
Llet de vaca
Dos ous de gallina
Una ceba grossa
Dos tomàquets madurs
Oli d’oliva verge extra d’olives arbequines
Sal de mar
Pebre negre
Brou de peix
Farina de blat

Preparació:
Es pica la carn de porc (panxeta i llom) i la carn de vedella (falda). En un bol es remullen dues llesques de pa en mig got de llet. En el mateix recipient es baten dos ous i s’hi tiren les carns picades i un polsim de pebre i sal. Es mescla tot amassant amb les mans fins que en quedi una pasta homogènia. Amb aquesta pasta es fan …