綠茶 Tè verd amb Marialluïsa

El Tè verd (Camellia sinensis) és un tipus tradicional de tè xinès torrefactat però no fermentat que es coneix a la Xina des de fa prop de cinc mil anys. La Marialluïsa (Aloysia citrodora) és un arbust d'orígen americà que es coneix a casa nostra des del segle XVIII.
La combinació en infusió de les fulles seques del Tè verd i les fulles fresques de la Marialluïsa, ofereix un sabor fresc i suau al paladar que agrada molt a la gent pagesa dels douars de la Hauss de Marraqueix. A les harsha, als horts i als patis de les cases del douar d'Oulad M'Taà he pogut veure com la gent hi té sovint un arbre de Marialluïsa per a preparar el Tè tal i com més els agrada: ben dolç, calent i escumejant.

Ingredients:
Aigua de mina
Fulles seques de Tè verd de la Xina
Fulles fresques de Marialluïsa
Sucre

Preparació:
S'omple una tetera amb fulles fresques de Marialluïsa. En una olleta es fa bullir aigua. Quan bull, es retira del foc i shi aboca a dins de la tetera. S'hi posa una cullerada de Tè verd i es deixa reposar tancant la tapadora. Mentre reposa s'hi va tirant el sucre. Es pot anar vessant tè en un got i tornar-lo a la tetera, tantes vegades com calgui fins que s'obtingui la dolçor desitjada. Quan cal se serveix el tè llançant-lo des de ben amunt per a que es refredi una mica i faci escuma. Se sol acompanyar de pastes dolces.: panellets, galetes d'oli amb mel  i llavors...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Poema de Tots Sants

La recepta: Sabó de llorer