Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 11 de gener de 2011

La recepta: Sopa de rap

Ingredients per a sis persones:
- Un cap de rap fresc de quilo i mig
- Un parell de cebes tendres grosses
- Dos alls tendres
- Dos alls morats
- Una nyora seca
- Oli d'oliva verge extra d'olives arbequines
- Tres tomàquets madurs que facin bona olor
- Brins de safrà
- Sis llesques de pa sec, que sigui de forn
- Un raig de vi blanc, que sigui del bo
- Cinc litres d'aigua de mina
- Sal de mar

Preparació:
En una olla es bull el cap del rap en l'aigua fins que estigui cuit i prou. Es cola el brou i es deixa refredar el cap en una safata. Un cop fred se separen els ossos de la carn i les gelatines.
En una paella amb oli es doren els alls morats, que no es cremin. S'hi afegeix la ceba tendra tallada petita, els tomàquets ratllats i els alls tendres talladets. Es cou tot a foc lent fins que el sofregit estigui ben confitat. S'hi posen llavors els brins de safrà i la polpa de la nyora, que haurem posat en remull una hora abans.
S'esmicolen les llesques de pa sec i es posen a bullir amb el brou. Hi posem les molles del peix, les gelatines, un raig de bon vi blanc i el sofregit confitat. Salem el brou i deixem que bulli.
S'acompanya d'un vi blanc de Batea D.O. Terra Alta, ben fresquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada