Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 2 d’octubre de 2010

La recepta: Arròs de congre


Ingredients per a 6 que mengen:
- Un congre mitjanet
- Arròs bomba
- 250 grams de rossellones
- 2 tomàquets madurs
- 2 cebes tendres
- 5 alls tendres
- Un pebrot vermell
- Sal de mar
- Pebre negre
- Aigua de mina
- Oli d'oliva verge extra d'arbequines
Procediment:
Es neteja i es talla el congre en trossos que es puguin veure. Es fregeix en una cassola de terra amb un bon raig d'oli. Es reserva el peix i es prepara el sofregit amb els tomàquets ratllats, el pebrot, la ceba i els alls talladets. Es rectifica de sal i pebre. S'afegeixen les rossellones per a que s'obrin.
Un cop fet el sofregit s'afegeix el congre fregit, l'aigua calenta i, quan bull, l'arròs (una tassa per persona, més una de propina si sóm de vida)
L'arròs bomba s'infla bé i no se sol covar.
S'acompanya amb un bon vi blanc de Batea ben fresquet(D.O. Terra Alta)