Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 6 d’abril de 2010

La recepta: arròs de bacallà


Acabant la Quaresma, quan arreu dels Països Catalans ja ha florit l'ametller, toca un arròs de Divendres Sant.

Ingredients:
- 1 bròquil
- 2 cebes tendres
- 5 alls tendres
- 1 pebrot vermell
- 7 carxofes
- 3 tomàquets madurs
- 6 tires de bacallà salat amb la pell
- Un bon raig d'oli d'oliva verge extra d'arbequina
- Arròs (una tassa petita per persona)
- Aigua bona (dos gots de quart per tassa d'arròs)

Procediment:
En una cassola de terra es prepara un sofregit amb les cebes tallades petites, els tomàquets ratllats, els alls tendres i el pebrot a trocets. Es treuen unes quantes fulles i la tija de les carxofes, deixant només els cors que es tallen pel mig.
Es fa a miques el bròquil i s'afegeix al sofregit de verdures. Es renta el bacallà a raig d'aixeta i es talla ben petit. Es posa tot junt i es deixa fer la xup xup.
Quan sigui l'hora es tira l'aigua i, quan bull, l'arròs. No hi cal sal, el bacallà ja la duu.

S'acompanya amb una gran amanida i un bon vi blanc de Batea