Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: d’abril 6, 2010

La recepta: arròs de bacallà

Imatge
Acabant la Quaresma, quan arreu dels Països Catalans ja ha florit l'ametller, toca un arròs de Divendres Sant. Ingredients: - 1 bròquil - 2 cebes tendres - 5 alls tendres - 1 pebrot vermell - 7 carxofes - 3 tomàquets madurs - 6 tires de bacallà salat amb la pell - Un bon raig d'oli d'oliva verge extra d'arbequina - Arròs (una tassa petita per persona) - Aigua bona (dos gots de quart per tassa d'arròs) Procediment: En una cassola de terra es prepara un sofregit amb les cebes tallades petites, els tomàquets ratllats, els alls tendres i el pebrot a trocets. Es treuen unes quantes fulles i la tija de les carxofes, deixant només els cors que es tallen pel mig. Es fa a miques el bròquil i s'afegeix al sofregit de verdures. Es renta el bacallà a raig d'aixeta i es talla ben petit. Es posa tot junt i es deixa fer la xup xup. Quan sigui l'hora es tira l'aigua i, quan bull, l'arròs. No hi cal sal, el bacallà ja la duu. S'acompanya a