La recepta: Panades de carn


Com que per Nadal mai no fem curt, i sovint queda carn d'olla i pit de pollastre rostit, us proposo una bona manera d'aprofitar les carns. Només cal psar-hi imaginació. Les panades són un dels menjars més mediterranis que hi ha. Antics com la gent, són tan bones fredes com calentes.

Ingredients:
- Restes de la carn d'olla de l'escudella de Nadal
- Restes del pollastre rostit de Nadal
- Farina de blat
- Ceba
- Llet de vaca
- Oli d'oliva verge extra d'arbequines
- Aigua de mina
- Nou moscada
- Pebre negre
- Sal de mar
- Sucre

Procediment:
Es piquen les carns en una màquina de trinxar (pollastre, gallina, pilota, butifarra, orella..., el que hi hagi). En una paella ben gran s'hi posa oli bo i es fregeix ceba ben talladeta. S'hi tira nou la moscada ratllada, el pebre negre i la sal. S'hi afegeix el picat de carn ben desfeta, s'hi posa un got de llet i dues cullerades de farina. Es remena constantment amb una forquilla de fusta vigilant que no s'enganxi. Quan s'hagi espessit, es retira del foc, que reposi.
Preparem ara una massa amb farina, un raig d'oli i un raig d'aigua tèbia, un polsim de sal i un de sucre. Fem-ne una massa fins que no s'enganxi als dits (si cal hi tirarem més farina.
Quan la massa estigui feta l'estirem damunt del marbre amb un corró de fusta.
Fem-ne farcellets i els farcim de pasta de carn amb l'ajut d'una cullera. Els tanquem per tot el volt amb l'ajut de les punxes d'una forquilla, aplanant les vores.
Fregim les panades en una paella plena d'oli roent. Alerta que no es cremin.
Retirem les panades i les deixem eixugar damunt de paper de cuina en una safata.
S'acompanyen de qualsevol dels bons vins que tinguem aquests dies al celler de casa.

Comentaris

  1. Hola Josep,
    Aquestes panades de Nadal, se semblen molt a les panades de carn argentines.Aviat t'enviaré la recepta. Cordialment. Jorge Cruz

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Poema de Tots Sants

La recepta: Sabó de llorer