Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 20 de març de 2010

La recepta: Crema de sant Josep


Sant Josep és la porta de la Primavera que, de foguera a foguera, arriba fins a la Nit de sant Joan. Avui us presento una menja típica de les llicències quaresmals que permetien menjar ous: la crema de sant Josep.
Ingredients:
- 1 litre de llet sencera de vaca
- 200 cl. de nata líquida
- 8 ous de gallina frescos
- 8 cullerades de sucre blanc
- La pell d'una llimona
- Un branquilló de canyella
- Midó o un altre espessant preparat al gust i art de cadascú

Procediment:
Es separa un got de llet. Es separen els rovells dels vuit ous. Es posen en una olleta a bullir al foc la resta de la llet, la nata, els rovells deixatats, la pell de la llimona, la branqueta de canyella i el sucre. En el got de llet que haurem separat hi posem el midó o espessant i ho remenem bé fins que no hi hagi grumolls. Un cop bull la mescla de l'olleta, abaixem el foc i hi afegim la llet amb el midó bo i remenant a poc a poc i sense parar amb una cullera de fusta. Quan la crema ha espessit l'aboquem en una safata fonda o bé en platets. Un cop freda espesseix més i ja es pot menjar.
La crema se sol acompanyar de melindros que es poden fer amb les clares dels ous que mai no haurem usat per a la crema, batudes a punt de neu, amb farina fina de blat i sucre llustre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada